loading

Van Herten Afbouw

Category

Duurzaam, Werken

belfeld 2017

Het bedrijf Van Herten Afbouw is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Daarmee groeiden ze ook uit hun bestaande huisvesting. Bij hun keuze voor meer ruimte zijn ze zeer zorgvuldig te werk gegaan. Voor de nieuwbouw optie hebben we een ontwerp gemaakt dat voldeed aan alle wensen en waarop de aannemer een prijs kon berekenen.
Aan de buitenzijde oogt het pand in eerste instantie als vele andere bedrijfspanden. Een betonnen plint met daarboven een gevel uit sandwichpanelen. Om de uitstraling te vergroten hebben we hier gekozen voor een bronzen metallic paneel. Ook de kozijnen op de verdieping zijn in brons uitgevoerd. Op de begane grond is het grijs van het beton ook als accentkleur gebruikt in de kozijnen en de luifel. Het logo van Van Herten Afbouw staat uiteraard goed zichtbaar op de punt van het gebouw.

Vanuit bruikbaarheid, maar ook inbraakwerendheid wilde de opdrachtgever zo min mogelijk kozijnen in de productieruimte op de begane grond. We hebben in het ontwerp daarom één grote pui bedacht om zo een zicht op de omgeving te hebben. Daarnaast zit er een groot lichthof in het ontwerp. Deze brengt het daglicht tot in het hart van de productieruimte, maar zorgt ook voor de gewenste zichtrelatie tussen de werkvloer beneden en het kantoor boven. Met de vergaderruimte er aan grenzend kunnen potentiële opdrachtgevers zien wat voor vakwerk er beneden geleverd wordt!