loading

Venlo Hills

Category

Duurzaam, Wonen

venlo 2017

In opdracht van de huidige eigenaren heeft Marks – van Ham architectuur een vernieuwbouw plan gemaakt van deze villa. Diverse stijlelementen uit de bouwperiode van de villa zijn behouden gebleven; zij dragen het karakter die u in en rond de villa ervaart. De Venlose variant van de villa’s in de Hollywood Hills. Wel hebben we, met behoud van karakter, de villa getransformeerd naar een woning van deze tijd. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de relatie tussen de ruimtes van de villa en de buitenruimte. In het plan is de bel-etage open getrokken naar de achtertuin middels een open plattegrond waarbij de bestaande boekenkast behouden blijft en als roomdivider werkt. 
Het bestaande terras aan de zijkant van de villa verdwijnt en de grond wordt hier weggegraven tot op souterrain niveau. Hierdoor creëren we een tweede terras dat weer gekoppeld is aan de tweede zitkamer. Deze zitkamer en de woonkamer boven koppelen we middels een nieuw te maken wenteltrap.

Het huidige zwembad komt te vervallen en hier is een carport bedacht zodat men kan parkeren op eigen terrein (met behoud van de garage). Het zwembad is verplaatst naar de andere kant van de tuin waarbij het een verlengde is van het nieuw te realiseren terras. Middels een glazen wand (en daarmee infiniti pool) is er een relatie tussen de twee terrassen. Via enkele betonnen traptreden in het gras loop je via de tuin omhoog of omlaag tussen de twee ‘werelden’. Het bovenste terras met zwembad is meer een dagterras, terwijl het terras beneden met jacuzzi vooral een avond functie heeft.
De villa wordt aan de buitenzijde geïsoleerd. Voor de nieuwe afwerking hebben we gekozen voor een houten gevelbekleding. De horizontale lijnen van de vloer en het dak blijven een key feature. Een perfect, hedendaags ontwerp passend binnen het geaccidenteerd profiel van de kavel en met respect voor het ontwerp van vijftig jaar geleden.
Voor meer informatie over de verkoop van deze villa kunt u kijken op de site van Hauzer & Partners.