loading

Venlose architectuur

Category

Duurzaam, Wonen

Tags

Gastenverblijf

venlo 2016

Gastenverblijf Tabbers
We zijn gevraagd om een low budget gastenverblijf te ontwerpen binnen het thema “Venlose architectuur”. Dit hebben we vertaald naar een bakstenen basement (de stenen stad als verleden) met daarop een duurzaam gastenverblijf (de toekomst waar Venlo zich op richt). Venlo als transportstad zijnde, hebben we een 20ft Full Side Access container als basis genomen.

1. De container wordt ontdaan van zijn deuren en op vier voeten geplaatst op een bakstenen basement.
2. Er komt een houten framewerk (voorzien van isolatie) om de container. In de schuine kap komt zo een extra ruimte die als slaapplaatsen ingericht wordt.
3. Het interieur wordt in de container ingebouwd (loungebank, eettafel en pantry).
4. De schil (lokaal vervaardigde houten delen) wordt aangebracht.