loading

Woonhuis Warande

Category

Duurzaam, Wonen

Lelystad 2011

Woonhuis Warande
Warande is een nieuwbouwproject in Lelystad in een groene en waterrijke omgeving. Als onderdeel hiervan worden 13 duurzame kavels ‘onder architectuur’ ontwikkeld. DAA&Ds is als architect voor een van deze kavels geselecteerd en heeft 1a1b architectuur, onder andere vanwege de kennis op het gebied van duurzaamheid, gevraagd om samen te werken.
Het ontwerp bestaat uit een massieve en gesloten archetypische basisvorm waar aan de tuinzijde op de begane grond een volume ‘weggesneden’ is en aan drie zijden van glazen

schuifpuien voorzien om zo de woonkamer te vormen. Door de haag op de erfgrens door te trekken als scheiding tussen voor- en achtertuin komt de woonkamer in de tuin te liggen. In de winter, wanneer de glazen puien gesloten zijn, is de tuin een visuele verlenging van de woonkamer.
In de zomer kunnen de puien open gezet worden waardoor de woonkamer het verlengde van de tuin is. Ook het trappenhuis wordt uit het volume gesneden en de groene haag wordt hier als verticaal verbindend element tussen de begane grond en de slaapverdieping ingezet.
i.s.m. Bureau Fraai