loading

Achter het stadhuis

Category

Winkelen, Wonen

Tags

Transformatie, Venlo, Wonen-boven-winkels

Venlo 2017

Peperstraat 6
Dit pand, waar voorheen de HiFi zaak van Bedaux was gevestigd, kennen de meeste mensen nog vanwege de enorme betonnen trap die centraal in het pand lag. De afgelopen jaren werd alleen de begane grond nog gebruikt voor commerciële doeleinden en dus kwam de pandeigenaar bij ons met de vraag of het mogelijk was om de verdiepingen te transformeren naar appartementen. Een uitdagende opgave aangezien drie van de vier gevels op een erfgrens liggen die niet aan de openbare ruimte grenst.
Om voldoende daglicht binnen te krijgen (volgens de regelgeving) zouden de ramen aan de voorgevel in principe volstaan. Echter wilden we de toekomstige huurders meer kwaliteit bieden.

Door grote openingen in de achtergevel te maken, en hier een inpandig terras te creëren, komt er ook daar een grote hoeveelheid aan daglicht binnen. De slaapkamer van het appartement, als ook de woonruimte, hebben hier beiden toegang toe.
De entree van het appartementencomplex is via de steeg aan de zijkant. Hierdoor kon het trappenhuis, de lift en fietsenberging aan de achterzijde van het pand gesitueerd worden en bleef de volledige frontbreedte beschikbaar voor de commerciële ruimte. Deze ruimte is middels een doorbraak bij de winkelruimte van het buurpand gevoegd.
Naast het eerder genoemde appartement met slaapkamer ligt op elke verdieping ook nog een studio (met aparte badkamer). Door de keuken strategisch te plaatsen is er geen ruimte verloren gegaan aan verkeersruimten. De lichte ruimtes hebben allemaal een schitterend uitzicht op het stadhuis van Venlo.