loading

Alles ademt sport

Capelle a/d IJssel 2012

Sporthal met leslokalen
De wijk Fascinatio in Capelle a/d IJssel is na overleg met de gemeente aangewezen als locatie voor een nieuw te bouwen sporthal. Onderdeel hiervan zijn enkele leslokalen die door een basisschool als tijdelijke lokalen gebruikt gaan worden. De kavel waar de sporthal op komt ligt aan de Barckalaan naast een ‘voetbalkooi’ en skatepark.
De vorm en afmetingen van de kavel zijn mede bepalend geweest voor de vorm van het gebouw. Door de hal aan de achterzijde van de kavel te positioneren ontstaan ruimten aan de kop- en langszijde. Op de kop komen vier leslokalen die worden ontsloten via een eigen entree.
De gevel is voorzien van een aantal betonnen banden met sportbeelden er op. De gevel buigt aan de langsgevel naar binnen en vormt zo de entree tot de sporthal. Eenmaal binnen leidt de wand dieper het gebouw in en brengt ons bij de kleedruimten en uiteindelijk de hal.

We volgen echter het geluid van de juichende supporters en via een brede trap komen we bij een open ruimte die zowel de kantine als tribune huisvest.
We blijven even kort aan de railing staan om de wedstrijd te volgen om vervolgens op de verdieping terug te lopen naar de voorzijde van het gebouw. Hier zien we drie kleinere sportruimten. In een van de ruimten wordt net een aerobics les gegeven. Bij terugkomst in de kantine is de wedstrijd net afgelopen. We bestellen een biertje aan de bar en lopen naar het buitenterras om hier in de zon van te genieten. Wat fijn dat het zondag is, morgen pas weer werken.