loading

Boomknuffelaar

Category

Wonen

Blerick 2015

Woonhuis te Blerick
In hun zoektocht naar een nieuwe woning kwamen de opdrachtgevers uit bij een mooi gerenoveerde woning in Blerick. De grote tuin heeft werk nodig, maar de potentie ervan is een grote plus voor ze. Helaas is de huidige relatie tussen de woonruimte en de tuin vrij beperkt en dus zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te versterken. De wens voor een grote open leefruimte werd daarin als basis genomen.
In het plan is de huidige woonkamer aan de voorzijde van de woning ingericht als tv kamer.De bestaande keukenuitbouw zal worden gesloopt en hier komt een royale uitbouw met woonruimte voor in de plaats. De grote boom die de woning nu van de nodige schaduw voorziet zal blijven en wordt omarmd door het uitkragende dak. Deze uitkraging is zo ontworpen dat de zon in de zomer buiten gehouden wordt en in de winter, als de zon lager staat, naar binnen zal vallen.

Aan de zijkant van de uitbouw komt de keuken die door een open houten wand wordt afgescheiden van de woonruimte.
De kelder zal ingericht worden als leisure ruimte met aangrenzende wijnkelder. Op de bovenverdieping worden de CV ruimte en badkamer samengevoegd tot een grote luxueuze badkamer met vrijstaand ligbad en mooie inloopdouche. Een van de slaapkamers zal ingericht worden als kleedruimte en is toegankelijk vanuit de gang. Met deze wijzigingen ontstaat een mooi open en lichte woning. Iets dat je niet zult verwachten als je voor het huis staat.