loading

JJ’s

Lansingerland 2012

JJ’s
Lansingerland heeft er rond 2013 een mooi groot park bij: het Annie M.G. Schmidtpark. Het wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud; een mooie groene oase in een aantrekkelijke woonomgeving. Het wordt een uitgestrekt park met een aarden wal over de gehele lengte van het park. In deze wal komt de nieuwe discotheek JJ’s met daarboven een brasserie/restaurant met uitzicht over het park.
In de verte zien we een paviljoen op een heuvel liggen. Als we dichter bij komen zien we dat in de aarden wal waar het paviljoen op ligt een open ruimte zit die wordt afgesloten door een groten glazen wand. De tekst op de glazen gevel maakt direct duidelijk wat er voor functie in zit; club! Eindelijk hebben de jongeren van de gemeente Lansingerland een goede plek om uit te gaan. En het beste, ze zijn hier niemand tot last.
Bij aankomst bovenop de wal lopen we het paviljoen binnen. Het valt op dat we uitzicht hebben naar drie richtingen.

Voor ons kijken we over de HSL weg naar het landbouwgebied van Lansingerland en achter ons zien we de woningen van Berkel en Rodenrijs liggen. Aan onze rechterhand hebben we een panoramisch beeld over het Annie M.G. Schmidtpark. We bestellen wat te eten en zien de zon langzaam ondergaan boven Berkel en Rodenrijs.
De zonaanbidders zijn ondertussen verdwenen uit het park en de jeugd maakt zich klaar voor een avond stappen in de club. De eerste jongeren staan beneden al hun scooters te showen aan elkaar. Via de entree van de club komen we bij de garderobe en dieper in de wal vinden we de verschillende zalen en bars. ’s Avonds kan het geluid flink open gedraaid worden, de aarden wal houdt de muziek toch wel tegen.