loading

Droomkamer

Category

Wonen

Rhoon 2013

Droomkamer te Rhoon
Een van de slaapkamers in deze prachtig verbouwde/gerenoveerde boerderij moest omgetoverd worden tot een logeerkamer voor de kleindochter van onze opdrachtgever. Bij de eerste bezichtiging kregen we nog mee dat de ruimte boven de badkamer wellicht een slaapplek kon worden, al vond de opdrachtgever het niet zo veilig voor de kleine dame om daar met een trap omhoog en omlaag te moeten. Al direct kwam het idee op om een glijbaan in het ontwerp mee te nemen. Zo zou de kleine dame wel een trap omhoog moeten lopen, maar hoeft ze niet de weg omlaag te bewandelen. Dit idee werd uitgewerkt tot een eerste ontwerp en zowel de opdrachtgever als zijn dochter waren er enthousiast over. Een droomkamer!
Het (door Van der Plas gerealiseerde) resultaat mag er wezen. Als we de trap naar boven hebben genomen zien we al de ombouw van de glijbaan door de hal schieten.

De toegang tot de kamer gaat via een kast die voor de wand geplaatst is. Deze kastenwand is tevens de trap tot de slaapruimte boven de badkamer en voorzien van een oranje net om te voorkomen dat je naar beneden valt. De kast heeft zich hierboven naar binnen ‘gevouwen’ en vormt hier een kast waar boeken in geplaatst worden. Vanuit dit deel van de kast kun je met de fel oranje glijbaan weer terug naar beneden alwaar je uit de kastenwand komt te glijden en terug in de slaapkamer bent. De gehele voorkant van de kast is voorzien van een freesmotief van een zon met zonnestralen een knipoog naar de naam van de kleindochter; Sol. Het geheel vormt een waar speelparadijs voor onze jonge gebruiker.