loading

Hero shopping

Breda 2012

PDV
De geschiedenis van Hero gaat terug tot 1914. Hero, de conservenfabriek van de Zwitserse heren Henkell en Roth, ging een samenwerkingsverband aan met de groente- en fruithandel Jansen in Breda. Sinds 1955 is Hero gevestigd aan de Teteringsedijk in Breda. Door veranderingen en verlegging van het productieproces is een deel van de hallen leeg komen te staan. Door intern te schuiven is het mogelijk om één hal te ontwikkelen tot perifere detailhandel voorziening (PDV).
Deze ontwikkeling voorziet in het deels slopen van een bestaande hal om op de vrijgekomen plek twee nieuwe panden te bouwen die samen met het overgebleven bestaande pand één geheel gaan vormen. Dit wordt bereikt door de panden te voorzien van een donkere afwerking. Aan de voorzijde worden de drie volumes met een vloeiende lijn ingesneden en hier voorzien van een translucente gevel. Ter plaatse van de entrees komen grootse glazen puien.

Het terrein krijgt een groene uitstraling door enerzijds het planten van bomen op en rondom het parkeerterrein en anderzijds een duurzame wijze van bouwen. Door slim om te gaan met indelingen, materialen en technieken zullen deze panden voor lange tijd in gebruik kunnen blijven en hierna in losse onderdelen een nieuw leven beginnen.