loading

Landhuis buitenzorg

Category

Erfgoed, Wonen

Rotterdam 2011

Landhuis Buitenzorg
Dit rijksmonument is rond het begin van de negentiende eeuw opgericht aan de ’s-Gravenweg te Kralingen. Alhoewel de gevels van het pand zeer goed bewaard zijn gebleven is in de loop der tijd veel van het oorspronkelijke interieur verloren gegaan. De eigenaar van het pand heeft gevraagd om het pand aan te passen aan de techniek van deze tijd zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter van het huis.
Veel aandacht is uitgegaan naar de kleurensamenstelling van het interieur en de sfeer die hiermee gecreëerd wordt.Er is onderzoek gedaan naar het kleurenpallet van vergelijkbare panden uit dezelfde periode en hier is een schema uit voort gekomen voor de gehele woning met accenten voor de verschillende ruimten.De indeling, afwerking en inrichting per ruimte zijn door middel van een constante dialoog met de opdrachtgever tot stand gekomen, waarbij het grote geheel ten alle tijden in gedachten is gehouden.

De plattegrond is op enkele punten gewijzigd. Zo is het toilet verplaatst naar het souterrain en zijn op de verdieping drie slaapkamers met badkamers en suite gerealiseerd. De ouder slaapkamer heeft tevens twee inloopkasten. Verder is het pand op het gebied van installaties aangepast aan deze tijd.