loading

Uitbouw in een rij

Category

Duurzaam, Wonen

Tags

Uitbouw, Verbouwen, Woning

Venlo 2018

Langstraat 34
Zoals bij veel projectwoningen is de ruimte op de begane grond vaak wat beperkt. Daarom dat we van de eigenaren van deze woning de vraag kregen om een ontwerp te maken voor een uitbouw aan de achterzijde. Hierbij hadden ze enkele wensen; naast de keuken en woonkamer zochten ze een werkplek waar de kinderen kunnen knutselen, tekenen en in de toekomst huiswerk kunnen maken. En zelf gebruiken ze de achterdeur vaak als toegang, dus een plek voor een garderobe zou ook prettig zijn.
Een uitdagende opgave! In het ontwerp hebben we tegen een van de zijgevels een doorlopende kastenwand bedacht. Bij de voorgevel gaat het over in een bureau en naar de achtergevel is de keuken er in verwerkt. In de uitbouw vinden we de eetkamer. Er is in overleg met de opdrachtgever gekozen om met vaste beglazing te werken.

De achterdeur ligt wat terug in de nieuwe achtergevel. Aan de zijgevel kunnen de vieze laarsjes en regenjas in de kast gezet en gehangen worden.
Op het dak komt een laag sedum dat bij regenval het water buffert en dan geleidelijk naar de tuin brengt. Het pakket zorgt er tevens voor de de ruimte in de zomer een stukje koeler is. In het dak is tegen de bestaande achtergevel een daklicht ontworpen. Hierdoor komt er nog daglicht tot in de woonkamer en voorkomen we dat het midden van de woning erg donker gaat zijn.
Helaas hebben de opdrachtgevers uiteindelijk besloten om geen uitbouw te plaatsen. Wel hebben ze enkele van de interieurelementen ingepast in hun woning waarmee het toch een geslaagde exercitie was voor ze.