loading

Uitstekend kozijn

Category

Wonen

Tags

Erker

Venlo 2011

Kozijn en latei geëxtrudeerd uit de arcade in een erker met luifel.
Bij deze patiowoning is een uitbreiding aan de voorzijde ontworpen. Het is een kleine uitbreiding van de woonkamer en een luifel bij de voordeur.
De bovenbouw lijkt op een moderne variant van een arcade te staan. Dit komt tot uiting in het verschillend gekleurd metselwerk tussen onder- en bovenbouw. In de openingen van de arcade is de gevel terugliggend. Bij het ontwerp is een deel van het terugliggende gedeelte naar buiten geëxtrudeerd, daarna afgeschuind zodat deze parallel aan de straat komt te liggen.
Als laatste stap verkleind en opgeknipt zodat er een luifel ontstaat tpv de voordeur.
Door binnen de opening van de arcade te blijven krijg je esthetisch een rustig beeld. Tevens zijn er geen constructieve aanpassingen aan het bestaande noodzakelijk. Na het verwijderen van de bestaande pui is het slechts een element toevoegen.

Detailleren is essentieel geweest in dit ontwerp. De dakrand en luifel zijn van een thermisch verzinkte staalplaat gemaakt zodat de bestaande latei van de arcade overloopt in de luifel en de dakrand. Bij de aansluiting met het bestaande gedeelte schiet het dak onder de bestaande rand door en is opgehangen aan de vloer. Deze detaillering heeft geresulteerd in een stalen dakconstructie.