loading

Veldense Pastorij

velden 2019

In de nieuwbouwwijk Nieuw Villigerveld in Velden hebben we de wensen van de opdrachtgever vertaald in een unieke woning. In de referentie foto’s van de opdrachtgever vonden we prachtige voorbeelden van houten spanten. Deze hebben we als basis gebruikt bij het verdere ontwerp.
De woning is ontworpen in de pastoriestijl. Hierin is, naast de spanten in het interieur, veel aandacht voor versieringen in het metselwerk. Ook de grote schoorsteen en verschillende afmetingen van de ramen zijn kenmerkend voor deze stijl.

Door te spelen met twee volumes hebben we enerzijds de woning wat minder massaal gemaakt en anderzijds ook een overkapping aan de achterzijde geïntegreerd. Doordat de twee dakvlakken in elkaar grijpen, ontstaat er een opening die zorgt voor lichtinval in de hoofdslaapkamer en logeerkamer.
In de woonkamer en woonkeuken is de trap als scheidend element ingezet. Door de zijkanten in glas uit te voeren is het echter geen belemmering voor het zicht en licht. Boven hebben de slaapkamer veel hoogte en een speels plafond vanwege de vliering die boven de gang en tweede slaapkamer zit. Hier zien we ook weer het houtwerk in het interieur terugkomen. Een ruimtelijk en licht geheel!